Lucrările de asfaltare în oraş continuă şi vara aceasta

Lucrările de asfaltare în oraş continuă şi vara aceasta

Investiţiile în infrastructura rutieră din municipiu continuă şi această vară, după cum a declarat recent, într-o conferinţă de presă, primarul Nicolae Barbu. Un prim proiect de asfaltare în valoare de 35 de miliarde de lei vechi cuprinde străzile Nicolae Titulescu (tronsonul Tudor Vianu – Bulevardul 1907), Soarelui, Zefirului, Smârdei şi Păcii (tronsonul de la Sirenei până la Cimitirul Smârda). Proiectul se află în faza de licitaţie, edilul şef fiind de părere că în maximum 20 de zile ar trebui să fie desemnat câştigătorul, să fie semnat contractul şi să înceapă lucrările.
Un al doilea pachet de străzi propuse pentru asfaltare, tot în cartierul Smârda, se află în faza de elaborare a documentaţiilor tehnice (studiu de fezabilitate, proiect tehnic, caiete de sarcini). Ambele proiecte vor fi finanţate din surse proprii ale municipalităţii. „Dacă consilierii vor vota proiectul privind refinanţarea creditului cu o dobândă mai mică, atunci vor fi surse de finanţare să le terminăm anul viitor sau să le începem de anul acesta şi până anul viitor să fie gata. Dacă nu, oricum în acest mandat voi direcţiona bani ca să finalizăm aceste străzi”, a anunţat primarul Nicolae Barbu.
Tot în faza de elaborare a documentaţiei tehnice se află şi zona adiacentă blocului 240 Garsoniere, pentru amenajare parcare, carosabil şi trotuare.
Municipalitatea a demarat de asemenea procedurile de elaborare a studiilor de teren (topo, geo) şi de întocmire a cărţilor funciare pentru un proiect de asfaltare şi canalizare pluvială ce va fi depus pe Programul Operaţional Regional. Acesta vizează toată zona de Vest – Nord-Vest a oraşului, delimitată de străzile Sloboziei, Ramadan, Bălănoaiei, Pictor Grigorescu şi Cărămidarii Noi, mai exact un total de 36 de kilometri de străzi de pământ, balast sau piatră, la care se adaugă străzile mari deja asfaltate, care vor fi şi ele reabilitate. “Sunt deja echipe de topometrişti care fac măsurătorile acelor străzi pentru a avea cadastrul bine făcut. Programul Operaţional Regional, pe noua finanţare, obligă să avem număr cadastral şi măsurători cadastrale pentru toate străzile pe care le vom face. Ca să nu fim puşi în imposibilitatea de a depune proiectul pentru că nu îndeplinim aceste cerinţe şi astfel să pierdem prima fază de depunere, le vom face pe cheltuiala Primăriei. Deja se lucrează la studiile de fezabilitate şi toate aceste cheltuieli sunt deductibile din proiect. Deci nu vom pierde banii”, a informat primarul Nicolae Barbu.

Ultima modificare: 30.05.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Ziua Eroilor comemorată prin depuneri de coroane la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.